RELEASES

KVINDEBANDET are pleased to announce our 2nd album “KVINDEBANDET”
Get your own vinyl at Rillbar or listen at your preferring streaming service.
Spotify iTunes

 

Cover by Mateusz

LOOK OUT

NEW SINGLE 7” vinyl + download code

WELLNESS

released 08.09.15 

GET IT at

ROUTE 66

Rillbar Webshop

iTunes

The whole profit of the sale goes to community Help for refugees in Molyvos

IMG_1815


 

CYKLUS 

out februar 2014

Cyklus Cover

iTunes  — CYKLUS på vinyl hos Rillbar — WIMP — Spotify — Lån på Horsens bibliotek

Frimusik ….I stedet blev jeg mødt af en shoe gaze-agtig lydflade, som skabte et øjebliks desorientering og undergravede og sænkede de musikalske fordomme og parader….
Information ….Det er svært at kategorisere kvartetten, og det er vist heller ikke ligefrem den slags, de selv dyrker. Jeg har i hvert fald svært ved at forestille mig, at de har siddet i øveren og sagt, at nummeret »Dead In My Bed« er »sådan en slags no wave/punk/blues«. Men det er jo også mit job. Og det er svært i det her tilfælde, hvor jeg egentlig foretrækker at tage den bumlende tur gennem deres strålende debut uden at holde fast i kategorier. Men, okay, vi kommer i hvert fald omkring dreampop, punk-nerve, noise/electronica, skæbnesvanger spoken word og en form for performance-ekspressionisme et sted mellem måske Yoko Ono og Diamanda Galás….
Undertoner …Når Kvindebandet i museagtig forening messende spørger »Is There Life on Venus?,« må svaret være et rungende ja!
Passive/Agressive ….Til gengæld er der mere anarkisme over Kvindebandet, der snurrer om vokalharmoniernes klassiske klang og modulare skift i tonearter. Samtidig bringer de også et avantgardistisk og genrefrit syn med til bordet…
Lydtapet ….Der ingen overflødigheder eller trættende gentagelser og klichéer at finde på den 9 numre lange debut. Hvert nummer besidder sin unikke karaktér, type og lyd, hvilket gør Cyklus til meget levende og befriende lytning….
Rotation Personligt var det min fascination og nysgerrighed, der drev mine gentagende gennemlytninger. En lyst om at grave ind under huden på det udefinerbare og herved finde orden i kaos, hvilket i sig selv kan fremstå paradoksalt.